איזוב וקורנית בשמיטה

השאלה: שלום וברכה. לגבי קורנית ואזוב וכד' שיש לי בגינה כבר מלפני שנת השמיטה. מה זה אומר 'הלכה למעשה' שיש בהם קדושת שביעית ואין בהם איסור ספיחין? מותר לקטוף ולאכול מהם? לא לזרוק את השאריות? תודה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ז' אייר תשע"ה 10:15

שלום

באיזוב וקורנית שגדלו השמיטה יש קדושת שביעית והואיל והוא צמח רב שנתי לא חלנ עליו גזרת איסור ספיחין. לכן מותר לקטוף כמות קטנה בכל פעם (לצורך משפחתי לשבוע) ומותר להשתמש בה כדרך שמשתמשים בכל שנה בבישול ואפיה. שאריות ממנו אין להפסיד בצורה ישירה כהשלכה לפח, אך לאחר שפג טעמו  פקעה  קדושו ומותר להשלך לפח.

אופני השימוש בגידולים הקדושים בקדושת שביעית ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן