אוצר בית דין כללי

השאלה:

שלום וברכה , הגיעו לידי כמה שקיות של ירקות (גזר,תפו א ובטטה) שחולקו במחיר מוזל מאד ע י מיזם היבול המשותף - שנת השבע שלטענתם זהו אוצר ב ד שנקרא אוצר בית דין הכללי . האם שמעתם על הגוף הנ ל ? האם מותר להשתמש בירקות (שהם ציינו ע ג כל שקית שהם בקדושת שביעית)? מה יכולות להיות הבעיות ? האם יש להפריש תרו מ ?בתודה ובברכה,עמיחי קוסקס,ירושלים.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' אדר תשע"ה 11:16

ב"ה

עמיחי שלום

מיזם שנת השבע נמצא בפיקוח של אוצר בית דין שבראשותו עומדים כמה וכמה רבנים כגון הרב אפרתי והרב ויטמן, ולכן מותר להשתמש בירקות אלו ולשמור עליהם בקדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר