שתילה לא נכונה של עץ

השאלה:

עץ דקל גדול שניטע בגינה (כ3 מטר גובה) ומסתבר שניטע סמוך לגדר שלא רק מונעת את התפתחותו אלא בהמשך תגרום לו להתייבש. האם יש דרך כלשהי להעבירו בשמיטה למקום אחר?

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | חשוון תשע"ה
מותר לעקור את העץ ממקומו בשמיטה, אלא שבמקום ההנחה החדש, אין לנטעו באדמה אלא להניחו על גבי משטח מנתק (עציץ לא נקוב).

כמו כן את הבור שממנו נעקר הדקל אין למלאות בעפר או אדמה משום שמכשיר אותו מקום לזריעה.

אלא ימלא באבנים או חצץ  או בכל דבר שאין דרך לזרוע ולגדל בו.