פיזור אדמה בשטח הפתוח המיועד לגינה

השאלה:

הבן שלי קנה בית בניצן ,הבית בתהליך בניה בשלב זה הקבלן מתכוון לעשות הכנת השטח לגינה בעיקר הכוונה בפיזור אדמה בשטח הפתוח המיועד לגינה.בפועל אין כרגע שום כוונה להכין גינה במקום ,אולי רק דשא סינטטי האם הדבר מותראו שמא הדבר דומה לאין בונים מדרגות על פני הגאיות.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | חשוון תשע"ה

אם אפשר להמתין עד אחרי השביעית לפיזור האדמה זה הדבר הרצוי ביותר. כמו כן אם רוצים להניח שם דשא סינטטי הדבר מותר בתנאי שכבר יביא את הדשא לפני פיזור האדמה שניכר שאינו מתכוון לזרוע שם. אך אם הוא באמת מתכוון לזרוע - עדיף כאמור לדחות. אך אין אפשרות לעשות כן לאחר השמיטה יהיה מותר להביא אדמה אך לפזר אותה אחרי השביעית.