דין פרי הפאפאיה לענין קדושת שביעית

השאלה:

מה דין פרי הפאפיה/פפיה לענין קדושת שביעית? גדל בנתניה בגינת הבניין של בניין משותף. ובמידה ויש לו קדושת שביעית. האם ניתן לשים הקליפות בתוך שקית נייר ולשים בקומפוסטר?

התשובה

הרב יואל פרידמן | חשוון תשע"ה

שלום רב,

א. דין קדושת שביעית בפרי הפפיה תלוי בהגדרתו כאילן או כירק. בעיקרון יש להגדירו כאילן, ולכן השלב הקובע בו הוא החנטה. כיוון שהפפיה פורחת ברוב השנה וגם מבשילה רוב השנה, לכן כל הפירות שחנטו לאחר ראש השנה, תהיה בהם קדושת שביעית לכשיבשילו. הספרדים שנוהגים להקל בפפיה ומגידירים אותו כירק צריכים לנהוג קדושת שביעית בכל פרי שנקטף לאחר ראש השנה כדין ירק.
ב. מותר לשים פירות אלו בתוך שקית נייר ולהכניס לתוך הקומפוסטר. אך יש לחכות כשבועיים לפני שמערבבים את כל השאריות האורגניים שבתוך הקומפוסטר.