ברז מעל דשא

השאלה:

יש דשא בחצר. ושמו מתחת לברז עציץ. אני נוטל ידים. ומטפטף לעציץ. זה היה שבת ולא יכולתי להזיז את העציץ. האם מותר להפעיל את הברז בשבת ובשמיטה? ואיפה ליטול ידים והמים יישפכו?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | חשוון תשע"ה

יש הבדל בין שבת לשביעית. בשבת כל טיפת מים נחשבת איסור מן התורה של השקיה. לעומת זאת בשביעית השקיה במידת הסבירות מותרת לכתחילה וכשהיא מוגזמת היא אסורה מדרבנן. לפיכך כשמדובר במקרה שאין כוונתו להשקות ויתכן שהוא גם לא נתן מעבר לכמות המותרת. לפיכך ניתן להקל לכתחילה ליטול שם ידים.