אתרוג מסוכות

השאלה:

כבוד הרב שלוםשתי שאלות בנוגע לאתרוג שנשאר מסוכות השנה. לא ידוע לי האם האתרוגים נלקטו בשישית או בשביעית ולכן השאלות.בהנחה שהאתרוגים נלקטו בשביעית:

א. במשפחתנו נהוג לשמור את האתרוגים משנים עברו. השאלה היא האם ניתן לעשות כך גם עם אתרוגי השנה או שיש לבערם.

ב. האם ניתן לפצוע את האתרוג בשעת הברכה

התשובה

הרב דוד אייגנר | חשוון תשע"ה
שלום וברכה
רובם המכריע של האתרוגים שנמכרו השנה בשווקים הם אתרוגים שנקטפו בשנה השישית, כך שההתייחסות אליהם היא כשל שנה שישית לכל דבר, עד שיוכח אחרת.
עם זאת, גם אם נניח שאתרוגים אלו נלקטו בשביעית, הביעור שלהם הוא רק בפסח של שנה הבאה, שבזמן זה נגמרים אתרוגי השביעית, כך שיש לפניך שנה ומחצה עד זמן הביעור ובהחלט ניתן לשמור אותם.
אין לפצוע באופן מכוון אתרוג של שביעית מפני שהוא גורם לו בכך הפסד, אך אם מותר לקחת אתרוג של שביעית ולהשתמש בו גם אם באופן עקיף בלבד יגרם נזק לקליפתו.