שביעית מיוחד

השאלה: שלום כיצד יש לנהוג בצמחי תה ותבלין שגדלו בשישית בשנת השמיטה? האם מותר לקטוף לשם תבלין, או בשביל תה? מן הסתם יש גם תוספת צימוח בשביעית. האם גם מותר לקטוף לשם ברכת הריח, ולא בשביל תה? או סתם להריח מינים שונים לשים בבית כנסת (אע"פ שיש יותר ממין אחד של "עשבי" בשמים ויותר ממין אחד של "עצי" בשמים) ? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד אלול תשפ"א 14:27

בס"ד

שלום וברכה

בבקשה להסתכל בספר קטיף שביעית, בסוף הספר יש טבלאות מתי תאריכי קדו"ש בתבלינים, ולכן יש ללכת לפי הטבלאות הכתובות. בודאי שאפשר לקטוף תבלינים השאלה היא רק ממתי חלה קדושה על הצמח, וזה צריך לעיין בטבלאות.

כתיבה וחתימה טובה