רישום פירות אוצר בית דין

השאלה: נבחרתי (לא ברצוני) להשתתף בסקר הוצאות משפחה של הלמ״ס. חייבים לפרט לפי משקל ומחיר כל מה שקניתי. האם אפשר לרשום כך סחורה של אוצר בית דין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח אדר תשפ"ב 21:39

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לכתוב. הם לא מבינים דברים אחרים ולשון של קדושה, הם יודעים רק מספרים (סטטיסטיקה). על כן אם את צריכה לעשות זאת (בלא רצונך - כפי שכתוב במכתב) אפשר לרשום את ירקות אוצר בית דין כקניה שאין זה כתיבה אמיתית אלא בשביל תקנות המדינה. זה גם לא שקר כיוון שכך הם מבינים את אוצר בית דין.