קציצת צמחים בר הפוגעים בגינה

השאלה: שלום רב וברכת הד' ל פועלכם! בגינתנו המוזנחת משנת השמיטה, צומח עשב- שאיני יודע את שמו (מזכיר את הסבא שעושים לו פו והוא מתפזר ברוח)- שנראה שכבר מוציא פרחיו ועומד לזרוע עצמו שנית בגינה. היות ואין לי עניין שיצמח בגינה, האם מותר לי לכל הפחות לקצוץ את חלקו העליון על פרחיו ובכך למנוע הפצת הזרעים? תודה וכל טוב.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' אלול תשע"ה 9:34

בס"ד

שלום

מותר לקצוץ את הצמחים האלו,  רק שיש לקצוץ אותם מעל פני הקרקע ולא עם שורשהם.  משום שבניכוש עם השורשים יש בדבר הכשרת קרקע לזריעה, והכנת קרקע אף לקראת השנה השמינית אסור בשמיטה.