קנית צמחים במשתלות אחרי שמיטה

השאלה:

איזה השגחה יש על משתלות, האם ניתנת תעודה כלשהיא שאפשר לסמוך עליה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הדיון הוא לעניין שמיטה, אין משתלות מפוקחות יש משתלות שעשו היתר מכירה, ויש שעבדו על פי מצעים מנותקים. הרשימות איננן מסודרות ובדוקות ביותר, דהיינו צורת המצע המנותק וכן האם נעשה היתר מכירה על הצד היותר טוב. ידועה המשתלה בגוש עציון שהיא הקפידה מאד, וכמו כן טסלר ברמת הגולן, אולם אינני יודע על עוד משתלות.
כדאי לגשת למשתלות ולבקש מהם ישירות אישורי היתר מכירה או אישור מצע מנותק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי