קיבל תמרים מיהודי שלא שמר שביעית

השאלה: ידיד שלי קיבל תמרים מקבוץ חצבה . ידוע שבעל התמרים לא שמר שביעית . מה דין אכילת פרות אלו? האם יש קדושת שביעית ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט אלול תשע"ה 12:07

בס"ד

שלום

אם נעשה היתר מכירה הרי פירות אילו אין קדושת שביעית ואם יהודי הוריד את הפירות יש להפריש תרומות ומעשרות  בלא ברכה. ואם לא נעשה היתר מכיררה כלל הרי פירות הללו קדושים בקדושת שביעית ואף שבעל התמרים עבד בשמיטה הפירות לא נאסרים באכילה ויש להימנע מלהפסידם.

אם אינך יודע אם נעשה היתר מכירה או לא הרי מספק יש להפריש תרו"מ בלא ברכה ולשמור על הפירות הנאכלים בקדושת שביעית.