קטיף פירות שביעית מהגינה הביתית ואופן אכילתם

השאלה:

ערב טוב. יש לי גינה פרטית ובה מספר עצי פרי: רימון , אשכולית , קלנטינה ופקאן. כעת הגיע העונה לקטיף - תחילה הרימונים בחודש הבא : ההדרים והפקאן. השאלה כיצד ניתן לאכול מהפירות הללו שהינן פירות שביעית כמובן. מה הםהצעדים שעלי לעשות?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ח אלול תשפ"ב 13:07

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלתך, ראשית צריך לתלות בגינה שלט שהפירות הפקר ושאפשר לבוא לקטוף בתיאום מראש כמות לצורך אכילה ולא מעבר לכך.

גם אתם רשאים לקטוף רק בכמות לצורך אכילה, אפשר לקטוף בבת אחת כמות לאכילה שבועית של כל בני המשפחה

אופן האכילה של פירות שביעית הוא כמו שאוכלים פירות אחרים, רק אין לזרוק לפח שאריות של פירות הראויים לאכילה, אלא להניח אותם להירקב, ויש הסוברים שעדיף להניחם ישירות בפח כשהם עטופים היטב בשקית ניילון.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב