קדושת שביעית על עלי נענע ופרטוזליה

השאלה: שלום, האם קדושת שביעית חלה גם על עלים,כגון:נענע,פטרוזיליה..? תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ' סיון תשע"ה 14:45

שלום

קדושת שביעית חלה על כל דבר שראוי למאכל אדם ובהמה וכל דבר שהנאתו וביעורו שווה (צמחים המיועדים לסיכה וכדומה ) הרחבה בנושא ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן.

אך יש ירקות עלים אע"פ שהם קדושים בקדושת שביעים מ"מ אסורים באכילה משום אסור ספיחין. כל המינים החד שנתיים שלא נבטו לפני ר"ה תשרי תשע"ה הינם אסורים באכילה משום אסור ספיחין. ולכן נראה לי שבתקופה זו (סיוון תשע"ה) הפרטוזליה אינו המשך גידול שהתחיל קודם ר"ה תשע"ה ולכן הוא אסור באכילה. לעומת זאת הנענע הוא צמח רב שנתי ואין עליו איסור ספיחין. הרחבה בנושא איסור ספיחין ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן.

בבברכה התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי