קדושת שביעית ומלאכות

השאלה: בדיני שמיטה. האם זמירה ובצירה תלוי באם הפירות יש להם קדושת שביעים , כן או לא? במילים אחרות : האם מותר לי לגזום העץ עכשיו בגלל שהפירות שיש לי בעץ (אביקדויים) הם משנת ששית או לא בגלל שעכשיו אנו בשנת השמיטה. וכן בשנה הבאה, האם יהיה אסור לגזום בגלל שהפירות הם בקדושת שביעית אף שאנו כבר בשנה השמינית או הגזם יהיה מותר אף שהפירות בעץ הם בקדושת שביעית ? וכן בבצירה, האם יש הגבלה על כמות הפירות שאני מוריד מהעץ בגלל שעכשיו אנו בשנת השמיטה או אין הגבלה בגלל שהפירות עצמם הם משנת השישית ?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ג טבת תשפ"ב 18:33

קדושת שביעית בפירות ואיסור המלאכות הם שני דברים שונים. לעיתים אמנם יש קשר ביניהם. אסור לגזום כעת את העץ ללא צורך מיוחד, אך פירות האבוקדו הם שישית. לגבי פירות שישית , אין כל הגבלה בקטיף שלהם ויש להפריש תרומות ומעשרות ומעשר עני.

בברכה

מוטי שומרון