קדושת שביעית בקליפות רימון

השאלה: שלום רב לחמי יש עצי רימון בגינה (כל שנה יוצאים רימונים) הרימונים משמשים לראש השנה וחגי תשרי מה דין של הקליפות ( האם יש עליהם קדושת שביעית ואם כן האם ניתן בראש השנה לשים אותם ב2 שקיות ולזרוק אותם לאשפה)

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה תמוז תשפ"ב 10:06

שלום

אע"פ שבמשנה מסכת שביעית פרק ז משנה ג הוזכר שיש בקלפי רימון קדושת שביעית ,
'קליפי רמון והנץ שלו קליפי אגוזים והגלעינין יש להם שביעית ולדמיהן שביעית'  זאת משום שהיה דרך להשתמש בהם לצורך צביעה, אך בימינו אין דרך להשתמש בהם לצורך צבעיה ולכן אין בהם קדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ

אברהם סולובולסקי