צמחים במרפסת

השאלה: אני גננית שומרת שמיטה. הזדמנה לי מרפסת בקומה שביעית! חלקה מקורה וחלקה לא מקורה. יש באיזור הלא מקורה צמחים הדורשים גיזום ועקירה או פינוי מהבית עם המיכל. העציצים במיכלים נקובים. אבל כמובן יש מרפסת יצוקה ומרוצפת שמתחתיה יש דירה קומה שישית. האם אפשר לטפל בעציצים האלו בשמיטה:1. לעקור. 2.לגזום ולדשן. 3. להזיז ממקום למקום בחלק הלא מקורה. או להעביר בין הלא מקורה אל המקורה. 4. לפנות מהבית לפח. 5. לפנות מהבית לתרומה לאחרים.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ' סיון תשפ"ב 22:50

מותר לטפל בצמחים , בחלק הלא מקורה, רק לצורך תחזוקה ולא הצמחה. מותר להעביר מהחלק הלא מקורה אל המקורה ולטפל שם כרגיל.