צמחים במעבדה

השאלה: שלום, אני סטודנטית לתואר שני בפקולטה לחקלאות. כחלק מן המחקר אני מגדלת צמחים בחממות (מצע מנותק), ולעיתים יוצא שאני צריכה להעביר צמחים מחממה למעבדה (לצורך גידול חרקים על הצמח בתנאי מעבדה), הצמחים נמצאים מעל תבנית ללא חורים. האם אני יכולה להעביר אותם כרגיל או שצריך להעביר עם כיסוי מעליו? יש הלכות מיוחדת למקרה כזה? ושאלה נוספת האם יש הבדל בדינים כאשר גידול הצמח הוא לצורך מחקר של החרקים שעליו ולא לצורך גידול הצמח עצמו? את הצמח אני זורקת אחרי 3 שבועות, ולא שומרים להמשך התפתחות שלו. תודה רבה הודיה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"א סיון תשפ"ב 17:17

מותר להעביר את הצמחים למעבדה. לכתחילה עדיף להכניס לשקית פלסטיק. בגידול יש לנהוג ככל דיני השמיטה.