פרי הדר

השאלה:

שלום הרב, יש לנו בגינה עץ הדר שדומה ללימון, אך פירותיו גדולים ופחות טעימים. 1. חלק גדול מהעץ נשמט על גבי הדשא, האם מותר לאחר השמיטה לקצוץ ענפים, למרות שיש עליהם פירות? 2. האם מותר להרכיב זן אחר של הדרים על גבי עץ זה? אם כן, איזה? תמונות - https://photos.app.goo.gl/DsodW4vAWcF3u1yc9 תודה רבה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' אלול תשפ"ב 11:10

ב"ה

שלום וברכה

לאחר שהפרי הביא שליש (כפי שזה נראה בתמונות) אפשר לקצוץ את האילן ואין בכך משום הפסד פירות שביעית.

לגבי הזן הוא לא לגמרי ברור לי מה הוא, אשמח אם תפרטו יותר מה ההיסטוריה שלו, זה עץ שנטעתם? עלה מעצמו? פתאום התחיל להוציא פירות אחרים?

אם תוכלו לצלם את בסיס הגזע לראות אם מה שפרץ הוא כנה או רוכב, וכן קחו פרי אחד תכתחו באמצע ושלחו לי את התמונות לווטסאפ 0526071159.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר