פירות שמיטה מאדם שלא מקפיד על דיני שמיטה

השאלה: חשון תשע"ה שלום רב חברה שאינה דתית מביאה קלמנטינות מעץ שהיא מגדלת בחצר ביתה. האם מותר לאכול אותן עכשיו כאשר: א. בוודאי בשנת השמיטה העץ לא טופל לפי ההלכה. ב. לא הופרשו מהם תרומות ומעשרות. האם הדבר נדרש מאחר שפירות אלו הבשילו במהלך השנה החולפת, כלומר בשנת השמיטה. מסיבות אישיות הייתי מאד מעדיפה להשתמש בפירות שהיא מביאה. תודה רבה דבורה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז חשון תשע"ו 23:24

שלום

הפירות הינם פירות שחנטו בשמיטה ולכן יש בהם קדושת שביעית . ואף אם נעשו בהם עבודות האסורות בשמיטה הפירות לא נאסרים (שמור ונעבד להלכה לא אוסרים את הפירות).

לכן הלכה למעשה אפשר לקבל ממנה פירותאלו ויש בהם קדושת שביעית ואין להפריש מהם תרו"מ.