פירות הדר

השאלה: 1- לגבי פרות הדר שאנו משווקים האם הם נקטפים לפני שנת שמיטה או שנקטפים בשביעית 2- לגבי היבול שמגיע מגבולות עולי מצרים האם זה גדל על גבי חממות במצע מנותק בתוך חממות או גידול רגיל זה פנייה שנייה שלו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ה' טבת תשפ"ב 12:59

בס"ד

שלום וברכה

א. כל פירות הדר נקטפים אחר ראש השנה (בייחוד השנה), היו מעט קלמנטינות לפני ראש השנה. להלכה לא משווים בין אתרוג ופירות הדר, אלא הולכים לפי חנטה בלבד ולא לפי לקיטה. היו שרצו להשוות דין אתרוג לפירות הדר, אבל התקבל בארץ ישראל שאין להשוות ביניהם.

ב. בגבולות עולי מצרים יש הרבה בחממות (עגבניות, מלפפונים, ירק וכדו') שגדלים בחממות בעולי מצרים ועשו שם גם היתר מכירה לחומרא. יש אבל גידולים (גזר ותפו"א בעוד מספר חדשים) שהם משטח פתוח ושם משתמשים בהיתר מכירה מעיקר הדין, אבל בעולי מצרים ההיתר הוא קל יותר דינית שיש דעות שאין איסור לא תחנם בעולי מצרים.