פול בשביעית

השאלה: שלום הרב בספר קטיף שביעית מובא שאין איסור ספיחין בקטניות הנאכלות ירוקות במידה ונבטו לפני ר"ה. כדין ירקות. שם מובא דוגמא של שעועית הנאכלת בתרמילה שאלתי היא לגבי פולים. מזה כמה שנים שאנו זורעים בתחילת שנה פולים ולרוב סביב פסח קוטפים אותם ירוקים כך שהם נאכלים (לאחר בישול קצר) עם הקליפה הפנימית שבפול יבש אינה נאכלת. האם נראה לרב שניתן לדון את הפולים כדין ירקות כדלהלן? שנה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח אלול תשפ"א 11:11

בס"ד

שלום וברכה

אם אתם מגדלים לאכילה כירק דינו כירק. יש לזרוע או לשתול לפני שביעית ובלבד שתהא נביטה בששית, ואז הפולים יהיה בהם קדושת שביעית אבל בלא איסור ספיחים. פולים הנקנים בשוק יש להחמיר בהם ואין לאכלם בגלל חשש ספיחים, אלא א"כ עשו היתר מכירה.