עבודות בכלי עבודה בשביעית

השאלה: שלום רב, אני עו"ס במפעל מוגן. יש לנו במפעל חממה קטנה שמיועדת לשיקום, למידה ולבסוף מכירת השתילים (הכסף מהמכירות מגיע כולו למשתקמים). מגדלים בעיקר סוקולנטים במצע מנותק. לעיתים מעבירים סוקולנטים לעציצים גדולים יותר. לעיתים רחוקות שותלים צמחי תבלין. עיקר העבודה היא שתילת ייחורים מסוקולנטים גדולים יותר ולעיתים אף מזרעים. ההשקיה נעשית ממערכת מערפלים המותקנת מעל שולחנות העבודה. אני לא בטוחה מה מצב הכיסוי. יש כמובן גם מבנה פיזי אך עיקר העבודה נעשית בחוץ. במקרה הצורך נוכל אולי להשמיד חלק מהמבנה אך ישנה עדיפות לשימוש בחממה בחוץ, בייחוד בעידן קורונה כאשר אנו נדרשים לשמור על מרחקים. האם ובאיזה תנאים נוכל להמשיך את העבודה? תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' תשרי תשפ"ב 11:47

בס"ד

שלום וברכה

גמר חתימה טובה

אשריך שאת עושה דברים חשובים לעם ישראל ובמיוחד לאוכלוסיה החלשה שבעם ישראל.

בודאי שבמקרים כאלו אנו צריכים ללכת להקל כדי שהתעסוקה של הנצרכים תשמר והם ימשיכו לעשות דברים טובים.

את פעולות השתילה והזריעה יש לעשות רק בבית במצע מנותק, יש להשמיש את את המבנה ולעשות את כל הפעולות הללו בתוך המבנה. החממה בחוץ אם היא מצע מנותק אפשר להעביר אליה את השתילים מהמבנה לאחר שיקלטו ויתחילו לפרוח. כדאי לשים עוד רשת צל על החממה, כדי לעבות את הגג של החממה. בכו"א השקייה ודישון (דרך מחשב) הם פעולות קלות ואפשר לעשות על ידי יהודים.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

שבת שלום