ספיחין במוצאי שביעית

השאלה: ירקות שהיו אסורים באיסור ספיחין בשביעית (אני לא סומך על היתר המכירה) האם מותרים אחרי ראש השנה ? אם לא - החל ממתי אפשר להניח שאין בעיית ספיחין בירקות ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' תשרי תשפ"ג 13:46

  1. שלום
  2. ספיחין בשמינית
  3. א. איסור ספיחין תקף גם בתחילת השנה השמינית, ויש לחשוש בירקות הנלקטים בתחילת השמינית שמא נזרעו באיסור. האיסור מסתיים כשאפשר למצוא בשוק ירקות מאותו מין שנזרעו בהיתר במוצאי השמיטה; לכן סיומו של האיסור הוא בכל מין לפי משך הגידול שלו. כאמור, אפשר למצוא זמנים אלו בלוחות המתפרסמים. באתר המכון  לוח ספיחין
  4. ב. ירקות שידוע שנקטפו בשנה השביעית, במקומות שבהם נוהג איסור ספיחין, אסורים באכילה לעולם.[40]

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי