נטיעה בשמיטה

השאלה:

חקלאי שאלני, שהם רוצים לתכנן בשמיטה הרחבת מקום לבנית דירות, ולשם כך יצטרכו לעקור עצי זית.[עכשיו הם לא יכולים לעשות את ההרחבה]
האם אחרי שישכרו גוי שיעקור את עצי הזית, האם יוכלו לטעת אותם ?
כי יש כאן תלת דרבנן לצורך מצוה: נטיעה דרבנן [לכמה שיטות], לשתול עץ עם גושו זה דרבנן, ושמיטה דרבנן. ואז מותר.
ורק להידור-טוב שיעשו זאת ע"י גוי.
מה דעת הרב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'
מי התיר תלת דרבנן?! ואם יהיו עשרה חיובים מדרבנן ג"כ יש לאסור, אין כאן ספקות, אלא ספק דאורייתא או דרבנן, אבל אין ספק שהכל מותר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי