נדיבי ארץ ממעשר כספים

השאלה: שלום כבוד הרב האם ניתן לקיים מצוות שמיטת כספים בכספי מעשר? ובפרט, האם ניתן להחשיב את הכסף למיזם "נדיבי ארץ", כולו או חלקו, ככספי מעשרות? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז אלול תשפ"ב 11:40

בס"ד

שלום וברכה

כספי מעשר כספים מיועדים לעניים, ולכן לכאורה היה אפשר לתת מעשר כספים לנדיבי ארץ שיעבירו לעניים, אבל אם אדם רוצה לקיים מצוות שמיטת כספים כהלכתה, א"כ לכתחילה יש לעשות זאת מכספים שאינם מיועדים כבר לצורך אחר. לכן ראוי להוסיף עוד כשקל מכסף שאיננו מעשר כספים, ובזה יקיים מצוות שמיטת כספים, וכמו כן יקיים מצוות צדקה בכל הכסף שהוא מעשר כספים.

כתיבה וחתימה טובה