ממתי לאחר השמיטה ניתן לקנות פירות וירקות בכל השווקים

השאלה: שלום וברכה הרב, אנחנו נוהגים שלא לאכול היתר מכירה. (וקשה להשיג באזור שלנו) מאחר ואנו 3 חודשים לאחר השמיטה, איך אפשר לדעת אלו מהירקות והפירות כבר ניתן לקנות ואין חשש להיתר מכירה? תודה רבה! בשורות טובות עפרה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד כסלו תשע"ו 10:10

שלום

מצורף לוח קדושת שביעית זמני סוף חשש איסור ספיחין בירקות לחץ כאן . למעשה את  רוב הירקות מחנוכה ניתן לקנות בכל מקום למעט בצל סלק ודלעות.

לעניין פירות העץ, הרי כל פירות החורף חנטו בשנת השמיטה, והינם או מאוצר בית דין קדושים בקדושת שביעית או מהיתר מכירה .