מכירת זיתים שעל העצים שגדלו בשמיטה לגוי

השאלה: שלום . אמו של אחד המתפללים בקהילתי מחזיקה בחצרה כ30 עצי זית . כעת כאשר יש זיתים רבים על העצים היא מעונינת למכור את הזיתים לישמעאלי. האם תוכל לעשות זאת ? האם יש בכך מסחר בפרות שביעית ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תשע"ו 10:19

בס"ד

הזיתים שעל בעצים הם קדושים בקדושת שביעית ואין לתת אותם לגוי שיאכל אותם

כפי שפסק הרמב"ם (שמיטה ויובל פרק ה הלכה יג) "פירות שביעית אין מוציאין אותן מהארץ לחוצה לארץ ואפילו לסוריא, ואין מאכילין אותן לא לעכו"ם ולא לשכיר.."

וכן אין למכור אותם אפילו לישראל שיש בכך מסחר בפירות שביעית .

וכן אין למסוק את כל העצים יחד הואיל ויש בכמות כזו  כבר קטיף מסחרי האסור בשמיטה.

אפשר ליצור קשר עם אוצר בית דין שתהיו שליחים שלהם למסיק והכנת השמן ותחלקו את הבקבוקי השמן במחיר מוזל כשיעור הטרחה שיקבע ע"י בית הדין.