מים אפורים

השאלה: שלום וברכה, בשעה טובה אנחנו נכנסים לבית חדש והכנו תשתית לטיהור מים אפורים. המים יעברו מאמבטיה לאמבטיה ובסופו של דבר לבריכה ולמיכל אגירה. על מנת שהטיהור הביולוגי יפעל כיאות יש צורך לשתול צמחי גדה באמבטיות (גומא וכו') מה ניתן לעשות בשמיטה? נשמח לתשובתכם, תודה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | ט"ז סיון תשע"ה 14:35

ב"ה

שלום וברכה

ראשית, ברכת ישוב טוב לכניסתכם לביתכם.

שתילת צמחים בקרקע אסורה בשמיטה גם בעציץ שאינו נקוב, לכן אסור לשתול צמחים שצריכים להשתרש בקרקע (אבנים וכדומה).

עם זאת הנחת צמחים קיימים בתוך מים, שאינם נאחזים כלל בקרקע וכשהמטרה היא איננה הצמחתם אלא טיהור מים בלבד- מותרת.

לכן בשלב זה של השנה תניחו רק צמחים שאינם דורשים קרקע כלשהיא כגון נופרים ונימפאות ולא צמחים הדורשים שתילה כגון קנים שונים.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר