כריתת ענפי לימון

השאלה: יש לי בחצר עץ לימון עם הרבה פירות, הפירות כמובן קדושים בקדושת שביעית, הבעיה היא שאני צריך לבנות סוכה במקום והענפים של הלימון מפריעים, הלימון עדיין בצבע ירוק וחלק מהפירות ממש קטנים (בערך גודל של אגוז) השאלה היא האם מותר לחתוך את הענפים עם הפירות מבחינת איבוד פירות שביעית לצורך בניית סוכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תשרי תשפ"ג 19:29

בס"ד

שלום וברכה

עונת המעשרות של לימון הוא משיעגיל, דהיינו יש לו צורה של עיגול, ואם כל הלימונים הגיעו לגודל זה אפשר לחתוך את כל הענפים, אבל אם הם כבר חנטו, שנפלו להם עלי כותרת ועדיין לא העגילו, אין לחתוך את הענפים הללו. אפשר לחתוך ענפים מסביב כך שהוא לא יפסול את הסוכה ולהשאיר רק ענפים שיש בהם לימונים שבין חנטה לעונת המעשרות.

שנה טובה