כפרים סביב עכו

השאלה: שלום וברכה, אני עוסק במחקר של היישוב היהודי בארץ ישראל במהלך תקופת ימי הביניים, ורציתי לבקש מהרב סיוע בנושא זה. בשו"ת הרשב"א (חלק א', סימן תפ"ז) ישנה שאלה אשר נכתבה אל הרשב"א מעכו, ומוזכר מנהגם של הכפרים מסביב לעכו. כיצד ניתן לדעת באילו כפרים מדובר? אודה מאוד אם הרב יוכל לחזור אליי באימייל או בטלפון עם תשובה או כיוונים כיצד ניתן לבדוק דבר זה. תודה רבה! רפאל יפה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח טבת תשפ"ב 12:01

בס"ד

שלום וברכה

התשובה הנ"ל היא לר' יוסף דשנטאש שהיה רב בעכו, אולם הכפרים סביב עכו בודאי היו של עם ארצות, וכפי שכתב הרשב"א בתשובה. אמנם היו שפסקו כך לדינא שאפשר לברך על קונטרסין  (עיין שיטות קמאי דף ל ע"א) אבל פשטות הדברים שאין לברך עליהם.

לעניין הכפרים בתקופת הראשונים אולי כדאי לפר' שמחה עמנואל שגם כתב מאמר בתרביץ (שנה פג, שנת תשע"ה, חוברת ג) על חכמי עכו והרשב"א, אולי הוא יכול לענות על הכפרים מסביב. בכו"א סביב עכו היו הרבה כפרים חלק יש גם בברייתא דתחומין געתון וכדו'.

בהצלחה במחקר

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ