ירקות מוצאי שביעית

השאלה: הודעה: שלום רב. רציתי לברר לגבי ירקות שביעית שנקטפים בשביעית ונשמרים עדיין כגון בצל ,בטטה וכד', איזה מיני ירקות אצלכם הם עדיין מקטיף השביעית, וכיצד אתם נוהגים לגבי הביעור במינים אלו. האם כל המינים הנ"ל הם מהנגב מערבי? אשמח לתשובה מהירה. חנוכה שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז כסלו תשפ"ג 21:00

בס"ד

שלום וברכה

כל ירק שיש כבר קטיף של שמינית אנו מתירים להכניס לאחר חנוכה תשפ"ג. כך שרוב הירקות אין בהן כבר מגבלות. בירקות המאוחרים יותר (בצל, גזר,  תפו"א, דלעת דלורית) יש שבינתיים יש בצל גזר של עו"מ נגב מערבי, וכן דלעות ודלורית, גם תפו"א בינתיים הם של עו"מ נגב מערבי, אבל משעה שיגיעו תפו"א של ערבה דרומית יותרו כל תפו"א וכן כשיגיע גזר שנלקט בשמינית יותרו כל הגזרים.

חנוכה של אורה