יין של אוצר בית דין משמיטה קודמת

השאלה: השאלה שלי נשמעת כמו בדיחה אבל היא לא. באחד ממשלוחי המנות לפני מספר שנים מצאנו בקבוק יין מאוצר בית דין שעבר זמן הביעור שלו.לא היתה אפשרות לאתר את השולח כדי לברר מה נעשה או לא נעשה עם היין. בינתיים היין נמצא אצלנו בבית במקום נידח-אי אפשר לשתות ממנו והוא לא מתקלקל.אני חוששת שפעם מישהו יחפש בקוק יין ולא ישים לב שזה מאוצר בית דין. מה אפשר לעשות? אגב,בשמיטה הקודמת ראינו בקבוקי תירוש בסופרמרקט בית הכרם שמשרת בעיקר אוכלוסיה חילונית.יש סיכוי שאנשים לא ידעו איך להתנהג עם משהו בקדושת שביעית. אולי כדאי להזהר בשמיטה הבאה עלינו לטובה.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ז' אלול תשפ"א 11:39

ב"ה

לכבוד

עדינה קוינט שלום וברכה

בנסיבות הנוכחיות יש כאן מס' צדדים להקל וניתן לקיים את הביעור גם עכשיו מחמת הספק.

למעשה: תוציאו את הבקבוק מהבית, תפקירו אותו בפני שלושה אנשים אפילו שכנים או חברים ולאחר זמן מה אתם יכולים להשתמש בו.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב