יין לאחר זמן ביעור

השאלה: לאחר חג הפסח נקנו כמה בקבוקי יין לאחרונה כאשר באנו לשתות מהם גילו שהם "אוצר בית דין" וצריכים ביעור. האם אפשר לקדש על היין הזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג סיון תשע"ו 10:12

בס"ד

שלום וברכה

בקבוקים שנקנו לאחר שעת הביעור, אנו באים לידי ספק האם בעל החנות או הרשת הם שלוחי ב"ד ואין צורך בביעור  או הם לא שלוחי ב"ד, וחייבים בביעור. כמו כן אפשר לסמוך על דעת הגרי"מ טיקוצי'נסקי זצ"ל שהורה שאם לא ידעו על חובת הביעור אפשר לבער כעת.  בגלל הספקות נ"ל שכעת תפקירו את היין בפני ג' ותזכו לאחר מכן, יש להמשיך לשמור קדושת שביעית ביין.