טיפול בעשבייה בדשא

השאלה: שלום וברכה, יש לנו דשא בגינה פרטית. הדשא התמלא בצמחי בר ועשביה, כולל דשא מסוג אחר. אני חוששת שכל הנל ישלטו על הדשא עד סוף שנה, ובסיום שנת השמיטה יהיה לנו נזק משמעותי. אני מניחה שכיסוח מלמעלה לא יעצור את ההתפשטות. האם יש אפשרות לעקור מהשורש, או שאין ברירה להמשיך לתת להכל לגדול פרא? אם זה מה שצריך כדי לשמור שמיטה כהלכתה זה מה שנעשה. הרבה תודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' אדר תשפ"ב 11:15

ב"ה

שלום וברכה

לפי תיאורך, החשש הוא שתהיה השתלטות של העשביה על הדשא, כך שלקראת שנה הבאה כבר לא יוותר דשא מקורי, ההגדרה במקרה זה היא שבמקרה ובו יש חשש להשתלטות עשבייה על הצמח ניתן לטפל בה, העדיםות היא ריסוס = לא רלוונטי במקרה זה, כך נהרוג את הכל, כיסוח- גם כן לא שייך, כי זה יעודד את העשביה גם כן. לכן הפתרון ההלכתי הנכון ביותר הוא עקירת העשבייה הקיימת, מכיוון שהיא כאמור יכולה להרוג את הצמח.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר