טבלת ביעור

השאלה: מסכת שביעית פ"ט, מ"ח: מי שהיו לו פירות שביעית והגיעה שעת הביעור וכו' האם אתם עומדים לפרסם לוח תאריכים של זמן הביעור לכל פרי וירק? הדברים יהיו אקטואליים גם, ובעיקר, בתשפ"ג, כאותה ששנינו: אוכלין בענבים עד הפסח, בזיתים עד העצרת וכו' (בבלי פסחים נג, ב). אגב. אני נוהג בשנים רגילות לעשות מרקחת אתרוגים אחרי החג. אני מותר לעשות זאת באתרוגי שביעית, אם כן, האם יש לאתרוגי שביעית זמן ביעור? אם כן מהו?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ל' שבט תשפ"ב 12:40

שלום וברכה

תיכנס לאתר של מכון התורה והארץ ותמצא טבלה מסודרת עם התאריכים.

בברכה

מוטי שומרון