חלוקת ירקות

השאלה:

שלום הרב! יש לנו שכנה שמקבלת סלי מזון מכל מיני ארגונים. ומה שהיא לא צריכה היא נותנת לנו. אני לא יודע מה הכשרות שלהם אם בכלל. האם מספיק להפריש תרו"מ מספק, או שבגלל שנת השמיטה ייתכנו בעיות נוספות (ספיחין, "שמור ונעבד")? האם שייך כאן ללכת אחרי הרוב, והרוב זה לפחות היתר מכירה? תודה ושבת שלום!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אדר תשפ"ב 15:31

בס"ד

שלום וברכה

בירקות השנה יש בירקות גם איסור ספיחין, יש גם איסור של שמור ונעבד, אבל זה לא אוסר באכילה. כמו כן הקונה תוצרת אסורה בשביעית יש בזה גם מסייע לדבר עבירה. בכל אופן בדבר שאלתך אמנם רוב הקרקעות נמכרו ולכן אפשר לסמוך על הרוב, אבל אנחנו מתירים לסמוך על רוב כאשר כבר קנו או מתארח שאלו שאלות של "בדיעבד", אבל לכתחילה בודאי שיש לקנות במקומות מפוקחים שיש שם היתר מכירה. עדיף אוצר הארץ שמשווק תוצרת יהודית. בכל אופן אם אדם כבר קנה או הביאו לו יכול לסמוך על רוב קרקעות מכורות, אבל לקנות לכתחילה לא ראוי.