זרעים לשנת תשפג

השאלה: שאלה גם הלכתית וגם לגבי המצב בשטח: אני רוצה לקנות זרעי ירקות כדי לשתול בחממת בית-ספר לאחר השמיטה. ב"ירוק משתלה אורגנית" אמרו שהזרעים מספקים שונים, חלק מחו"ל וחלק מהארץ והם לא יודעים אם יש ולמי היתר מכירה. השאלה: האם אפשר להניח שרוב הזרעים בסדר (היתר מכירה או חו"ל) ולקנות? לחילופין, האם יש ספקי זרעים עם השגחה שמוכרים בכמויות קטנות ובינוניות? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אב תשפ"ב 12:35

בס"ד

שלום וברכה

אמנם רוב החקלאים עשו היתר מכירה, אבל אין ידיעה על חברות הזרעים, שהם אינם צריכים לשווק את התוצרת שלהם.

על כן כל קופסאת זרעים תוצרת חו"ל אין בעיה.

בקופסאות זרעים תוצרת הארץ אפשר לברר ברבנות הראשית באתר של היתר מכירה האם החברה המספקת זרעים עשתה היתר מכירה.