זרעים לאחר השמיטה

השאלה: בנושא שמיטה שלום רב , אני מניח שהחברות לייצור זרעים מייצרות גם בשנת השמיטה. חקלאי שומר מצוות ירצה אולי לדעת מתי נוצרו הזרעים ? האם אוחסנו זרעי השמיטה בנפרד ? מאחר ולא שמעתי דיבורים בנושא האם אפשר להסיק שאין בכלל בעיה ? או אולי הבעיה קשה מדי, אין לה פתרון , ולכן נמנעים מלהתעסק בה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ג תשרי תשע"ו 9:32

שלום וברכה !

הבעיה אינה בלתי פתירה. חקלאי שומר מצוות יכול לברר במקום ממנו הוא קונה את הזרעים את מקורם.

ישנם זרעים שמיוצרים בחו"ל וממילא אין איתם בעיה, וישנם זרעים שמיוצרים בארץ וניתן לברר האם יוצרו עפ"י היתר מכירה.

בברכה

מוטי שומרון