זריעת שישית

השאלה: שלום וברכה! אשריכם שאתם מנגישים לכל עם ישראל את תורתנו- תורת חיים, המקיפה את כל רובדי החיים! ראיתי את הסרטון של החקלאי ר' יוסף אייגנר הי"ו. הכיצד ניתן לזרוע לפני השמיטה והיבול לא ייאסר משום ספיחין? והרי הנביטה היא בשמיטה עצמה! אסף

התשובה

הרב דוד אייגנר | ג' אלול תשפ"א 15:42

ב"ה

שלום וברכה

בזריעת שישית למספוא לבעלי חיים מסתמכים על כמה פרטים הלכתיים:

הזריעה נעשית בשיוני ממחזור הזרעים הרגיל.

הזריעה נעשית מוקדם מהרגיל בכל שנה.

הזרעים מיועדים למאכל בהמה, ועל הסוברים שבמאכל בהמה אין ספיחין.

מסתמכים על לדעת הר"ש שאין איסור אם הצמח נבט לפני השמיטה, וזורעים באופן שיהיה זמן קליטה בקרקע.

בברכה

דוד