זמן קדושת שביעית ואיסור ספיחין בפירות וירקות

השאלה: מועדים לשמחה! ירקות שקדושים בקדוש"ש ניתן לאכול רק ממש בתחילת שנה? מירקות שהחלו לגדול שנה שעברה? וחוץ מזה ירקות שלא גדלים במסגרת היתר המכירה, מצע מנותק וכדומה א"א לאכול במשך כל השנה? אם קונים ירקות ממקור לא ידוע, כל הירקות שכתובים בטבלה "מתי יגיעו פירות שביעית לשווקים?" אסורים באכילה מגזירת ספיחים? אלו ירקות שהחלו לגדול לאחר תחילת שנה ואסורים? סליחה על האריכות ותודה גבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד תשרי תשפ"ב 11:36

שלום

ירקות שהתחילו לגדול קודם השמיטה ונקטפים בשמיטה יש בהם קדושת שביעית ואין עליהם איסור ספיחין.

ירקות שהתחילו לגדול בשמיטה יש בהם קדושת שביעית אך אסורים באכילה משום איסור ספיחין.

גידול במצע מנותק בתוך בית אין קדושת שביעית ומותרים באכילה

פירות שחונטים לאחר ראש השנה יש בהם קדושת שביעית לכן פירות הקיץ יהיה בהם קדושת שביעית אך פירות החורף שחנטו קודם השמיטה שיכים לשנה השישית ואין בהם קדושת שביעית וחייבים בתרו"מ.

פירוט זמן קדושת שביעית וספיחין בשווקים נמצא בקישור הבא טבלת קדושת שביעית

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי