זמן ביעור של זיתים

השאלה:

יש לי ששה עצי זית בגינה ואני נוהג למסוק את הזיתים כל שנה לטובת שמן זית לשימוש ביתי (יוצא לי בערך 25 ליטרים של שמן זית). מה עליי לעשות כדי למסוק גם השנה את הזיתים, וממתי אני יכול להתחיל את מלאכת המסיקה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. עליכם להפקיר את הגינה שבה העצים, על מנת שכל אחד יוכל לבוא ולקטוף זיתים.
ב. אם ישארו זיתים לאחר הפקר אפשר למסוק כמות זיתים של 20 ליטר שמן (משפחות גדולות יכולות לצרוך יותר). כאשר לא עושים מכירה אין צורך אפילו באוצר בית דין.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי