זמן ביעור שביעית באתרוגים

השאלה:

האם יש מצות ביעור באתרוגים של שביעית, ואם כן מתי זמן הביעור.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח תשרי תשע"ו 9:14

בס?"ד

שלום

יש אומרים שהביעור הוא בחודש שבט (ראה ספר השמיטה, פ"ט עמ' מה, הערה 4, בשם הרב שמואל סלאנט; שו"ת מנחת יצחק, ח"ג סי' צב; שו"ת ציץ אליעזר, ח"ו סי' לט אות ו), ויש אומרים שהוא בחודש ניסן (כפי המציאות שבתקופה זו אין על העצים אתרוגים של השנה השביעית. כן משמע בדברי הראי"ה קוק, ספר השמיטה, עמ' מה הערה 4). לכן לכתחילה יש לבער פעמיים בהגיע זמנים אלו; או לחילופין יש להפקיר את האתרוגים שנשארו או את ריבת האתרוגים לפני חודש שבט, ולאחר מכן יוכל להכניסם לביתו בתורת הפקר (קטיף שביעית, עמ' 311 סעי' יב/3).