השלכות תאריך תחילת שמיטה על מעשר עני

השאלה:

שלום הרב
תודה על תשובתך המהירה.
רצינו לדעת בנוסף- למיטב ידיעתנו הפרשת תרומות ומעשרות נעשית לפי טו בשבט (עבור מעשר שני ומעשר עני).
האם לא יוצא לפי זה שמפירות החונטים באלול, ומבשילים לפני טו בשבט (כדוגמת ההדרים) לא יופרש מעשר עני בשנה השישית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'
מדוייק. התפוזים כעת הם מעשר שני, וגם התפוזים שילקטו אחר טו בשבט תשע"ד יהיו מעשר שני (אמנם יש דעות חלוקות לגבי הדרים, אבל כך הוא המנהג בארץ). רק התפוזים שילקטו בתשע"ה יהיו מעשר עני, ובשנת תשע"ו יהיו קדושים בקדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי