השבתה או אוצר הארץ

השאלה: בס"ד תודה רבה לרב על תשובתו המפורטת בדבר השתתפות במצוות שמיטה. האם מהודר יותר שנקנה קרקע או שנהיה שותפים למיזם אוצר הארץ למרות שבפועל לא נוכל להנות מהמיזם כי אין אצלנו נקודת מכירה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה אלול תשפ"א 14:30

בס"ד

שלום וברכה

עדיף עזרה לחקלאי ארץ ישראל שהם מקיימים "והייתה שבת הארץ לכם לאכלה". מאשר מייזמים שגורמים להגברת הייבוא לארץ ישראל. כאשר בקשו מהרב אריאל להצטרף למיזמי ההשבתה הוא אמר שראוי לעזור למיזמים לטובת חקלאי ארץ ישראל שמקיימים שמיטה כהלכתה.

כתיבה וחתימה טובה