הפרשת תרומות ומעשרות בשביעית במושב פדיה

השאלה: בס"ד שלום לכם. מי שעישר בטעות פירות שביעית, יש משמעות למעשיו וצריך התרה לבטלם, או שאין בכך כלום? לכאורה אם הוא בגבול עולי מצרים אזי חייב מספק, ויוכל לאכול את המעשרות ורק את התרומות לא יאכל. וכן אם הוא חייב מספקות אחרים כגון שחנט בתחילת השביעית. מושב פדיה נמצא בגבול הספק? (מועצה איזורית גזר בברכה נאמנה ובתודה רבה מאיר לובין

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ט אייר תשפ"ב 13:10

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלותיך

להלכה אנו פוסקים להלכה שכל הפירות שגדלו בשביעית בקרקע שבבעלות ישראל בארץ ישראל הם קדושים בקדושת שביעית ופטורים מתרומות ומעשרות.

וכיוון שאם הוא היה יודע שהפירות קדושים הוא לא היה מפריש מהם תרומות ומעשרות, לכן אם הפרשה כזו היא הפרשה בטעות ואינה חלה.

לגבי מושב פדיה. למעשה המנהג המקובל שאת כל הישובים שבסביבות רמלה וכן רמלה עצמה היא מוגדרת כתחום ארץ ישראל שנתקדש אפילו על ידי עולי בבל ובוודאי שצריך לנהוג בפירות הגדלים שם קדושת שביעית.

  • בברכת התורה והארץ
  • אהוד אחיטוב