העץ של השכן מלכלך את הגינה שלי על ידי הזיתים והעלים הנובלים ממנו . הוא רוצה לגזום את העץ שלו כדי להפסיק ללכלך לי את הגינה

השאלה:

שלום וברכה מעל הגינה שלי יש את הגינה של השכן והוא שתל בה עץ זית . העץ מלכלך את הגינה שלי על ידי הזיתים והעלים הנובלים ממנו . הוא רוצה לגזום את העץ שלו כדי להפסיק ללכלך לי את הגינה. השאלה היא: האם מותר לגזום את הענפים בשנת שמיטה כדי שהעץ לא ילכלך יותר את הגינה ? ואם כן באיזו צורה ?תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד תשרי תשפ"ב 11:43

שלום

 ניתן לגזום  בצורה שניכר שאין המטרה לצורך העץ אלא שלא יכנס לחצרך.

לכן גיזום רק הצד שלך מהווה היכר ויהיה מותר.

מ"מ גיזום זה מותר רק באופן שאין עדין פירות שהתחילו לגדול שאזי הדבר אסור משום הפסד פירות שביעית. לכן יש לעשות גיזום זה הניכר רק עד לפריחת הזית ולא לאחר החנטה של הפירות. (פירות שעכשיו על העץ תשרי תשפ"ב אין בהם קדושה  ואין בעיה לגזום בדרך המותרתאך בקיץ כבר ייו פירות שביעית ויהיה אסור לגזום אפילו שנעשה בצורה שישך היכר)

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי