העברת עציץ לכלי אחר משום סיבה אסטטית

השאלה: האם מותר להחליף עציץ גדול שנשבר כיוון שמבחינה אסטטית זה לא נאה . העציץ עומד על האדמה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד סיון תשע"ה 13:31

כאשר ניכר שאין העברה משום תועלת הצמח מותר להעביר, ולכן במקרה  אם שהצמח יכול להישאר בכלי השבור ולגדול בו, וכל העברה נעשית רק מבחינה אסטטית מותר להעביר . אלא שיש להעביר את הצמח עם האדמה (בגוש) ולא להוסיף אדמה לכלי החדש. ובמידה והגוש התפורר ויש להוסיף אדמה יהיה מותר לעשות זאת רק במקום מקורה ובתוך עציץ לא נקוב.