הסרת סכך בשביעית

השאלה:

בס"ד. כבוד הרב שלום וגמר חתימה טובה. שאלה לגבי עציצים בשמיטה. אצל ההורים שלי הסוכה בנויה מלפני ראש השנה, כולל סכך. מאחר שהסוכה על כל החצר, העציצים כרגע תחת הסכך. מה עושים לגבי פירוק הסוכה )האם זה לא כמו להוציא עציץ מהבית החוצה(? שאלה דומה לגבי שכן שעדיין לא בנה סוכה. מה הוא יעשה עם העציצים כדי שלא יווצר מצב דומה שהוא כאילו מכניס את העציצים לבית ואחר הסוכות כאילו מוציא אותם החוצה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' תשרי תשפ"ב 10:48

בס"ד

שלום וברכה

מותר להוציא החוצה אם לא מתכוון להטיב את הגידול (עיין בדברי הגרשז"א מנח"ש ח"א סי' מ-מא, ובשלחן שלמה על העברת עציצים).  כמו כן מותר להסיר את הגג אחרי החג.

גמר חתימה טובה