הסרת חוטרים מעץ רימון

השאלה: שלום, שאלה בהלכות שמיטה: יש לנו בגינה עץ רימון, שכידוע, גדלים לו ענפים (שמעתי שהחקלאים קוראים להם "חזירים") בחלקו התחתון שאם לא גוזמים אותם צומחים ולמיטב הבנתי מכחישים את כוחו של העץ. האם מותר לגזום ענפים אלו בשמיטה? בתודה ובברכה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה תמוז תשע"ה 9:41

בס"ד

שלום

הרימון דרכו להוציא חוטרים מן הקרקע סמוך לגזע המרכזי ואין הדבר מכחיש מאוד את העץ.ולכן אין לבצע גיזום של חוטרים אילו בשנת השמיטה.

ויש לדעת שחוטר החדש שיוצא מן הקרקע חל עליו דין ערלה כעץ חדש, ויש להיזהר שלא התערבב עם הגזעים האחרים. ולכן יש לסמן אותו או להסירו לאחר שנת השמיטה.